Οστεοχόνδρωση του αυχένα: συμπτώματα και θεραπεία για τον πόνο

Δεν περνάει ούτε μια μέρα στο ραντεβού ενός νευρολόγου χωρίς ασθενή με οστεοχόνδρωση του αυχένα. Η μάστιγα της σύγχρονης κοινωνίας, επηρεάζει τόσο τους νέους όσο και τους ηλικιωμένους. Πώς να προσδιορίσετε τα πρώτα συμπτώματα μιας ύπουλης νόσου, με ποιον να επικοινωνήσετε και τι να κάνετε με τον πόνο στην οστεοχονδρωσία της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, λέει ένας νευρολόγος.

Γιατί αναπτύσσεται

Μέχρι στιγμής, κανείς δεν έχει εντοπίσει τις σαφείς αιτίες των αλλαγών στους χόνδρινους δίσκους. Είναι γνωστοί μόνο οι προδιαθεσικοί παράγοντες, οι οποίοι όταν συνοψιστούν, υπό ορισμένες συνθήκες, οδηγούν στην εκδήλωση της νόσου.

Η κατηγορία τέτοιων λόγων, τόσο της αυχενικής όσο και οποιασδήποτε άλλης οστεοχονδρωσίας, περιλαμβάνει:

 • Τραυματισμός της σπονδυλικής στήλης;
 • Ευσαρκία;
 • Κληρονομική προδιάθεση που σχετίζεται είτε με τα δομικά χαρακτηριστικά των σπονδύλων είτε με τη δομή της μήτρας του χόνδρου.
 • Μεταβολικές αλλαγές που επιδεινώνονται με την ηλικία.
 • Αλλαγές στην αγγειακή κλίνη, που οδηγούν σε παραβίαση του τροφισμού των ιστών.
 • Έλλειψη επαρκούς σωματικής δραστηριότητας με στόχο τη διατήρηση της κινητικότητας της σπονδυλικής στήλης και την ισορροπία του μυϊκού τόνου.

Τα συμπτώματα της οστεοχονδρωσίας εμφανίζονται συχνά σε εκείνα τα στάδια της εκφυλιστικής διαδικασίας στους χόνδρινους δίσκους, τα οποία δεν επιτρέπουν πλέον να αντιστραφεί η εξέλιξη της διαδικασίας.

αλλαγές στη σπονδυλική στήλη με αυχενική οστεοχονδρωσία

Η ασθένεια γίνεται χρόνια με εναλλασσόμενες κρίσεις παροξύνσεων και ύφεσης.

Η αυχενική οστεοχόνδρωση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης αναπτύσσεται συχνά με φόντο ορισμένους προηγούμενους τραυματισμούς ή κληρονομικές διαταραχές της ανατομίας των σπονδύλων.

Αυτοί οι δύο παράγοντες συμβάλλουν στην ανάπτυξη σημείων οστεοχόνδρωσης του τραχήλου της μήτρας σε μικρή ηλικία. Και όσο πιο νωρίς αναπτύσσεται η ασθένεια, τόσο πιο σοβαρή γίνεται η πορεία της με την πάροδο του χρόνου.

Κάθε έξαρση της αυχενικής οστεοχονδρωσίας οδηγεί σε επιδείνωση των συμπτωμάτων. Μια τέτοια πορεία της παθολογικής διαδικασίας είναι δύσκολο να διορθωθεί με συντηρητικές μεθόδους, γεγονός που καθιστά αναγκαία την αναζήτηση χειρουργικής λύσης σε αυτό το πρόβλημα.

Πώς εκδηλώνεται η ασθένεια

Τα συμπτώματα της οστεοχονδρωσίας της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης θα εμφανιστούν καθώς αναπτύσσονται επιπλοκές της νόσου. Στην αρχή, θα είναι κάποιο βάρος στον αυχένα, δυσκολία και πόνος στις κινήσεις στον αυχένα μετά από μια δύσκολη μέρα που σχετίζεται με ένταση στους μύες του λαιμού. Μια τέτοια κλινική είναι χαρακτηριστική για την αυχενική οστεοχονδρωσία 1ου βαθμού, όταν οι μορφολογικές αλλαγές δεν είναι ακόμη καταστροφικές.

Οι πονοκέφαλοι της χόνδρωσης περιλαμβάνουν επίσης πονοκεφάλους χρόνιας έντασης. Όλα αυτά οφείλονται στην ίδια ανισορροπία στον μυϊκό τόνο.

Ποιος είναι ο λόγος για την αύξηση των συμπτωμάτων

Η προσχώρηση νευρολογικών συμπτωμάτων είναι τυπική για την οστεοχόνδρωση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης ήδη 2ου βαθμού, όταν οι χόνδροι δίσκοι που έχουν χάσει την ελαστικότητά τους επιτρέπουν μείωση της διαμέτρου του μεσοσπονδύλιου τρήματος που προορίζεται για την έξοδο των νωτιαίων νεύρων.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι τα νεύρα που εμπλέκονται στο σχηματισμό του βραχιόνιου πλέγματος βρίσκονται στον αυχενικό νωτιαίο μυελό, εμφανίζονται κάθε είδους κινητικές και αισθητικές διαταραχές των άνω άκρων.

Επιπλέον, οι φυτικές διαταραχές που σχετίζονται με τη συμπίεση των κλάδων του συμπαθητικού αυτόνομου νευρικού συστήματος, η οποία συνοδεύεται από διαταραχή της θερμορύθμισης, εφίδρωση στην πληγείσα πλευρά και σύνδρομο Horner, μπορούν να γίνουν σύμπτωμα οστεοχόνδρωσης του τραχήλου της μήτρας.

Το σύνδρομο Horner περιλαμβάνει μια τριάδα συμπτωμάτων στα μάτια:

 • Στένωση της κόρης με διατηρημένη αντίδραση σε αλλαγές στο φωτισμό του δωματίου.
 • Μείωση του πλάτους της παλλοβιακής ρωγμής.
 • Ασθενώς αξιοσημείωτη απόσυρση του βολβού του ματιού, η οποία αξιολογείται σε σύγκριση με το μάτι από την ανεπηρέαστη πλευρά. Επιπλέον, είναι δυνατή η αλλαγή της φωτεινότητας του χρώματος της ίριδας. Από την πλευρά της βλάβης, τα μάτια θα είναι πιο ανοιχτά.
Σύνδρομο Horner με οστεοχονδρόζη του τραχήλου της μήτρας

Πώς διαταράσσεται η παροχή αίματος στον εγκέφαλο

Εκτός από την περιγραφείσα κλινική, λόγω της ιδιαιτερότητας της δομής των αυχενικών σπονδύλων, αναπτύσσεται επίσης μια παραβίαση της παροχής αίματος στον εγκέφαλο.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα περισσότερα από τα οπίσθια μέρη του εγκεφάλου, που είναι υπεύθυνα για τη σταθερότητα στο βάδισμα, τη διατήρηση της ισορροπίας, την επεξεργασία πληροφοριών από τα όργανα της όρασης και της ακοής κ. λπ. , τροφοδοτούνται με αίμα από τη λεκάνη της βασικής αρτηρίας.

Η βασική αρτηρία σχηματίζεται ως αποτέλεσμα της σύντηξης δύο σπονδυλωτών που περνούν στο κανάλι των διεργασιών των αυχενικών σπονδύλων. Έτσι, με την αυχενική οστεοχονδρωσία, σχηματίζεται ένα σύνδρομο σπονδυλικής αρτηρίας, το οποίο αποτελείται από μια κλινική που χαρακτηρίζει παραβίαση της παροχής αίματος στα οπίσθια μέρη του εγκεφάλου.

Αυτή η κατάσταση ονομάζεται ευρέως αυχενικό σύνδρομο. Είναι το ενδιαφέρον των αρτηριακών αγγείων που περικλείονται στον οστικό δακτύλιο των αυχενικών σπονδύλων που συχνά καθορίζει την έκβαση της νόσου.

Σχηματισμένη στο πλαίσιο της αυχενικής οστεοχόνδρωσης, η σπονδυλοβασιλική ανεπάρκεια συχνά γίνεται αισθητή σε μια αστραπιαία κλινική μέχρι την ανάπτυξη εγκεφαλικών εμφραγμάτων.

Ο συνδυασμός αυχενικής οστεοχονδρωσίας και υψηλής αρτηριακής πίεσης γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνος.

Η ήττα της αρτηριακής κλίνης από πολλές πλευρές οδηγεί σε αποδυνάμωση του θεραπευτικού ελέγχου της παροχής αίματος στον εγκέφαλο. Αυτό συμβαίνει επειδή ο εγκέφαλος τροφοδοτείται με αρτηριακό αίμα μέσω δύο αρτηριακών συστημάτων:

 • Συστήματα σπονδυλικής αρτηρίας;
 • Συστήματα καρωτιδικής αρτηρίας.

Και αν η αυχενική οστεοχόνδρωση επηρεάζει μόνο τα συμφέροντα των σπονδυλικών αρτηριών, τότε η αρτηριακή υπέρταση επηρεάζει ολόκληρο το αρτηριακό στρώμα, χωρίς εξαίρεση. Επομένως, εάν η πίεση μπορεί να αυξηθεί με την αυχενική οστεοχόνδρωση καθορίζει την παρουσία μιας ήδη σχηματισμένης υπέρτασης.

Νευρολογικές εκδηλώσεις

κυκλοφορικές διαταραχές στην αυχενική οστεοχονδρωσία

Με την αυχενική οστεοχονδρωσία, μια κρίσιμη μείωση της ροής του αίματος μέσω του σπονδυλικού-βασιλικού συστήματος των αρτηριών οδηγεί σε περιοδικό κουδούνισμα (θόρυβο) στα αυτιά, που συνοδεύει την ξαφνική εμφάνιση αστάθειας στο βάδισμα, ζάλη, κεφαλαλγία στο ινίο και τις λεγόμενες λάμψεις Το

Ο πονοκέφαλος συχνά συνοδεύεται από ναυτία, έμετο και επακόλουθη απώλεια συνείδησης.

Η εμβοή στην οστεοχόνδρωση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, όπως όλα τα άλλα συμπτώματα, προκαλείται από απότομη πτώση της ροής του αίματος στην αγγειακή σπονδυλο-βασική λεκάνη, η οποία οδηγεί σε πείνα οξυγόνου των τμημάτων του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνα για την ανάλυση πληροφοριών από τον έναν ή τον άλλο υποδοχέα Σύνδεσμος.

Οι κρίσεις πανικού στην οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας μπορούν να συνοδεύσουν επιθέσεις εγκεφαλοαγγειακού ατυχήματος σε συναισθηματικά ασταθή άτομα επιρρεπή σε νευρωτικές αντιδράσεις. Αυτό οφείλεται στην ανισορροπία του αυτόνομου νευρικού συστήματος στο πλαίσιο ενός έντονα βιωμένου αισθήματος φόβου.

Χρειάζομαι θεραπεία

Άρα, ποιος είναι ο κίνδυνος της αυχενικής οστεοχονδρωσίας καθορίζει τα συμπτώματά της. Σε περίπτωση ανάπτυξης αστάθειας της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, προκαλείται βλάβη στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Αυτό πάντα οδηγεί είτε σε θάνατο είτε σε αναπηρία.

αναπηρία με προχωρημένη οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας

Ελλείψει κήλης της σπονδυλικής στήλης, σπονδυλόζη και άλλων σοβαρών επιπλοκών που οδηγούν σε τόσο σοβαρές συνέπειες της οστεοχόνδρωσης του τραχήλου της μήτρας, η ασθένεια προχωρά αργά, με επαναλαμβανόμενο πόνο στον αυχένα να ακτινοβολεί στο πίσω μέρος του κεφαλιού, αίσθημα μούδιασμα και αδυναμία των άνω άκρων, διαταραχή του αυτόνομου νευρικού συστήματος.

Πώς να εξεταστείτε;

Για διαγνωστικούς σκοπούς, μπορείτε να είστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα μιας εξέτασης με ακτίνες Χ, αλλά είναι καλύτερο να κάνετε μια μαγνητική τομογραφία της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Η μαγνητική τομογραφία θα αξιολογήσει την κατάσταση όχι μόνο των χόνδρινων δίσκων, αλλά και των ριζών της σπονδυλικής στήλης και των σπονδυλικών αρτηριών.

Σε ποιον θα πάμε για θεραπεία

Και τώρα σχετικά με το ερώτημα που καθορίζει την εξειδίκευση του απαιτούμενου ειδικού ή για το ποιος γιατρός αντιμετωπίζει την οστεοχονδρωσία της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Είναι δύσκολο για τον μέσο ασθενή να διαφοροποιήσει τα παράπονά του. Μην ξεχνάτε ότι πολλές ασθένειες μπορεί να έχουν παρόμοια παράπονα. Επομένως, σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος στην κατάσταση της υγείας, αξίζει να επικοινωνήσετε με τον πρώτο σύνδεσμο ιατρικής βοήθειας στον πληθυσμό - έναν θεραπευτή.

ραντεβού γιατρού για αυχενική οστεοχόνδρωση

Αφού εξαιρεθεί το δικό του θεραπευτικό προφίλ ασθενειών και εφόσον ενδείκνυται, ο θεραπευτής θα δώσει οπωσδήποτε παραπομπή για διαβούλευση με νευρολόγο. Στο μέλλον, ο νευροπαθολόγος χτίζει ένα σχήμα για μια διαγνωστική αναζήτηση ή επιβεβαίωση της νόσου με ένα σχέδιο για την απαραίτητη θεραπεία.

Με βάση το γεγονός ότι η οστεοχονδρωσία συνοδεύεται κυρίως από νευρολογικά συμπτώματα, τόσο τα συμπτώματα όσο και η θεραπεία της αυχενικής οστεοχονδρωσίας καθορίζονται από νευρολόγο.

Η θεραπεία αποτελείται κυρίως από φάρμακα και φυσιοθεραπευτικές θεραπείες που στοχεύουν στη διακοπή της φλεγμονώδους διαδικασίας και στη βελτίωση της παροχής αίματος.

Δεδομένου του γεγονότος ότι αυτή η ασθένεια δεν έχει συγκεκριμένη αιτία και δεν είναι δυνατό να επηρεαστεί η παθογένεια της παθολογικής διαδικασίας, η θεραπεία της οστεοχονδρωσίας του αυχένα είναι συμπτωματική.

ένας γιατρός εξετάζει έναν ασθενή με αυχενική οστεοχόνδρωση

Με άλλα λόγια, το παραδοσιακό θεραπευτικό αποτέλεσμα περιορίζεται στη μείωση της ενόχλησης του ασθενούς όταν εμφανίζεται έξαρση της νόσου.

Πότε να ξεκινήσω τη θεραπεία;

Η μόνιμη κραναλγία και οι επώδυνες αισθήσεις πίσω από τον λαιμό - αυχενική κρανιαλγία - γίνονται ένα φως σήματος για την αυχενική οστεοχονδρωσία.

Η αιτία αυτού, σε πρώιμο στάδιο της νόσου, είναι ο χρόνιος μυϊκός σπασμός της κεφαλής και του λαιμού.

Το θεραπευτικό σχήμα για τραχηλοκρανιαλγία στο πλαίσιο της αυχενικής οστεοχονδρωσίας περιλαμβάνει συνδυασμό φαρμάκων ΜΣΑΦ με μυοχαλαρωτικά κεντρικής δράσης.

Εάν, ως αποτέλεσμα της εξέτασης, δεν διαπιστωθούν σοβαρές επιπλοκές της οστεοχονδρωσίας με τη μορφή σπονδυλολίσθησης ή κήλης δίσκου, επιτρέπεται ένα παράλληλο μασάζ.

μασάζ για αυχενική οστεοχονδρωσία

Η ιατρική θεραπεία της αυχενικής οστεοχονδρωσίας δεν διαφέρει από τη θεραπεία όταν οποιοδήποτε άλλο τμήμα της σπονδυλικής στήλης επηρεάζεται από αυτή την παθολογική διαδικασία. Εξαίρεση αποτελεί η εμπλοκή των σπονδυλικών αρτηριών στη διαδικασία με τον σχηματισμό του ομώνυμου συνδρόμου.

Η θεραπεία του συνδρόμου της σπονδυλικής αρτηρίας στην αυχενική οστεοχόνδρωση συνίσταται στην ανακούφιση του αγγειακού σπασμού και στη βελτίωση της ροής του αίματος με την πρόληψη της απόφραξης των μικροαγγείων.

Οι θεραπευτικές προσπάθειες αποκατάστασης της ελαστικότητας του μεσοσπονδύλιου χόνδρου, η απώλεια του οποίου είναι το σημείο εκκίνησης της νόσου, δεν έχουν επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επομένως, το ερώτημα εάν η αυχενική οστεοχόνδρωση μπορεί να θεραπευτεί είναι ρητορικό. Το μόνο που είναι δυνατό σε μια κατάσταση όπου η ασθένεια έχει ήδη δηλωθεί είναι να μην την αφήσουμε να αυξηθεί. Είναι πολύ πιθανό να αποφευχθεί η ανάπτυξη επιπλοκών με μια συνδυασμένη θεραπευτική προσέγγιση της νόσου.

Συντηρητικές μέθοδοι

Δεν υπάρχει ούτε ένα φάρμακο για την οστεοχόνδρωση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Στη θεραπεία της αυχενικής οστεοχονδρωσίας, είναι σημαντικό να ακολουθήσουμε τα στάδια. Στην οξεία περίοδο, είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί η φύση και ο επιπολασμός των βλαβών του αυχενικού τμήματος της σπονδυλικής στήλης. Μόνο μετά από αυτό καθορίζεται η ιατρική τακτική και η επιλογή των φαρμάκων για θεραπεία. Ελλείψει ανάγκης για επείγουσα χειρουργική επέμβαση, αρχικά εξαλείφονται τα κλινικά σημεία οξείας φλεγμονής που προκαλείται από προσβολή των ριζών της σπονδυλικής στήλης.

ο γιατρός εξετάζει ένα στιγμιότυπο της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης με οστεοχόνδρωση

Για τους σκοπούς αυτούς, με οστεοχόνδρωση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, χρησιμοποιούνται ενέσεις ΜΣΑΦ και μυοχαλαρωτικό, τα οποία ενισχύουν το ένα το άλλο αποτέλεσμα.

Μετά από μερικές ημέρες, στο πλαίσιο της υποχώρησης της διαδικασίας, η ενέσιμη μορφή φαρμάκων αντικαθίσταται με δισκία που χρησιμοποιούνται τόσο για την οστεοχόνδρωση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης όσο και για τη βλάβη σε οποιαδήποτε άλλη σπονδυλική στήλη.

Παράλληλα με τη λήψη χαπιών για την οστεοχόνδρωση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί ένα μασάζ που ανακουφίζει από την ένταση των μυών, ανακατανέμει τον μυϊκό τόνο και, με επιδέξια εκτέλεση, αποκαθιστά τον άξονα της σπονδυλικής στήλης.

Σχετικά με τον επίδεσμο

Για να στερεώσετε τον αποκατεστημένο άξονα της σπονδυλικής στήλης, μετά από κάθε συνεδρία μασάζ, συνιστάται να φοράτε ημιάκαμπτο στήριγμα λαιμού. Η χρήση λαιμού στήριξης θα βοηθήσει επίσης στην ανακούφιση του πόνου κατά την έξαρση της διαδικασίας. Το εξωτερικό ημι-άκαμπτο πλαίσιο δημιουργεί υποστήριξη για τον αυχένα, επιτρέποντάς σας να ανακουφίσετε την ένταση από τους μυς με μια μικρή αύξηση της απόστασης μεταξύ των καθιερωμένων σπονδύλων. Με βάση τον μηχανισμό δράσης του τραχήλου της μήτρας, η χρήση του για πόνο στην οστεοχόνδρωση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Ανακούφιση της νόσου με αυτοσχέδια μέσα

Η χαλάρωση των αυχενικών μυών και το τέντωμα του αυχένα σας επιτρέπουν να ανακουφίσετε τη συμπίεση των ριζών του τραχήλου της μήτρας και να αφαιρέσετε τον χρόνιο πόνο της έντασης των μυών. Η χρόνια πορεία της οστεοχονδρωσίας συνεπάγεται συχνές παροξύνσεις υπό την επίδραση προκλητικών παραγόντων όπως:

 • Σηκώνω βάρη;
 • Λάθος υπολογισμένη κίνηση.
 • Ένα τζετ κρύου αέρα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι ασθενείς συχνά αντικαθιστούν ένα γρήγορο ραντεβού με έναν γιατρό με δοκιμασμένες και αληθινές θεραπείες στο σπίτι.

Η επιβολή γύψου πιπεριού για την οστεοχόνδρωση της αυχενικής περιοχής, εκτός από μια στιγμή που αποσπά την προσοχή, η οποία δίνει κάποια αναλγητική δράση, αυξάνει την τοπική ροή αίματος με τη θέρμανση των μαλακών ιστών.

Η παραγόμενη περίσσεια θερμότητας έχει αντισπασμωδική δράση, η οποία οδηγεί στην αφαίρεση των οξέων κλινικών συμπτωμάτων.

Το γύψο πιπεριού μπορεί να αντικατασταθεί με τη χρήση αλοιφών που χρησιμοποιούνται για την οστεοχόνδρωση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Μπορεί να είναι τόσο ΜΣΑΦ με βάση την αλοιφή όσο και οποιαδήποτε άλλη αλοιφή με βάση το δηλητήριο φιδιού ή μέλισσας.

Δοκιμάζοντας φυσική ιρουδίνη

Η χρήση βδέλλων για την οστεοχονδρωσία της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης οδηγεί σε:

 • Διευκόλυνση της ροής του αίματος.
 • Βελτίωση της αποστράγγισης των μαλακών ιστών, η οποία απελευθερώνει το εσωτερικό περιβάλλον από τοξικά προϊόντα μειωμένου μεταβολισμού.
 • Αντιφλεγμονώδες αποτέλεσμα. Και η ανάπτυξη αντιφλεγμονώδους δράσης κάνει τον πόνο λιγότερο έντονο.

Σύμφωνα με κριτικές, η ιρουδοθεραπεία για την οστεοχόνδρωση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης επιτρέπει, αν όχι να απαλλαγούμε, τότε να μειώσουμε σημαντικά την ποσότητα των φαρμάκων που λαμβάνονται.

θεραπεία της αυχενικής οστεοχονδρωσίας με βδέλλες

Η μείωση του φορτίου φαρμάκων συνοδεύεται από βελτίωση τόσο της σωματικής υγείας των ασθενών όσο και της ψυχικής τους κατάστασης.

Φυσιοθεραπευτικό αποτέλεσμα

Η προσθήκη φυσιοθεραπείας για την οστεοχονδρωσία της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης αυξάνει τον τοπικό μεταβολικό δείκτη των ιστών, γεγονός που οδηγεί στην ενεργοποίηση των επανορθωτικών διεργασιών και στην άμβλυνση των ουροφόρων παραμορφώσεων. Οι πιο δημοφιλείς για την οστεοχόνδρωση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης είναι οι διαδικασίες φυσιοθεραπείας όπως:

 • Θεραπεία με λέιζερ?
 • Θεραπεία κρουστικών κυμάτων;
 • Φωνοφόρηση με φάρμακα (λιδάση, υδροκορτιζόνη, νοβοκαΐνη, καριπαΐνη).
 • Διαδινομοθεραπεία;
 • Θεραπεία παλμών.

Η αποτελεσματικότητα της θεραπείας οποιασδήποτε ασθένειας αυξάνεται με την αποκατάσταση της διατροφικής ισορροπίας του ασθενούς. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για άτομα που είναι υπέρβαρα. Η κακή ποιότητα των τροφίμων συχνά κρύβεται πίσω από πολλά τρόφιμα.

Επομένως, η προετοιμασία μιας δίαιτας για την οστεοχονδρωσία της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη την έλλειψη βιταμινών, πρωτεϊνών, πολυακόρεστων λιπαρών οξέων.

προϊόντα διατροφής για οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας

Εργαστείτε για τη φυσική κατάσταση του σώματος

Αλλά χωρίς επαρκή σωματική δραστηριότητα, τα αποτελέσματα που επιτυγχάνονται θα καταστούν άκυρα με την πάροδο του χρόνου.

Για να παρατείνετε την περίοδο ευεξίας για αόριστο χρονικό διάστημα, είναι σημαντικό να εκτελείτε καθημερινά μια σειρά από σωματικές ασκήσεις, επιλεγμένες λαμβάνοντας υπόψη τα ατομικά χαρακτηριστικά.

Δεν είναι καθόλου ευπρόσδεκτο τα μαθήματα γιόγκα για την οστεοχονδρωσία της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Η κατοχή της πρακτικής αναπνοής θεωρείται το κύριο σημείο για την εκτέλεση γιόγκικων ασανών. Ο συνδυασμός της τεχνικής εισπνοής-εκπνοής με στατικές σωματικές ασκήσεις επιτρέπει όχι μόνο τον εμπλουτισμό των ιστών με επαρκή ποσότητα οξυγόνου, αλλά και την επίτευξη ισορροπίας του μυϊκού τόνου.

Η βέλτιστη κατανομή της έντασης των μυών οδηγεί στη δυνατότητα διάτασης της συνδεσμο-τενοντολογικής συσκευής και στην πρόληψη της παθολογικής ορθοστασίας των σπονδύλων μεταξύ τους.

Οι Yogic asanas, λόγω της αποτελεσματικότητάς τους, δανείζονται συχνά από άλλους τομείς της ανάπτυξης του φυσικού σώματος, για παράδειγμα, το Pilates.

Σε κάθε περίπτωση, πριν από την έναρξη της φυσικής διόρθωσης της οστεοχονδρωσίας, είναι απαραίτητο να διαγνωστεί πλήρως η κατάσταση της σπονδυλικής στήλης για να εντοπιστεί η αστάθεια της σπονδυλικής στήλης. Η αστάθεια της σπονδυλικής στήλης είναι απόλυτη αντένδειξη τόσο για τη θεραπεία άσκησης όσο και για το μασάζ Το

συνεδρία μασάζ για αυχενική οστεοχονδρωσία

Η πρόληψη της οστεοχόνδρωσης του τραχήλου της μήτρας βασίζεται στα αίτια της. Επομένως, για να αποφευχθεί η ασθένεια, είναι απαραίτητο να αποφευχθούν οι τραυματισμοί (και εάν τους λάβουν, να αντιμετωπιστούν επαρκώς), να τρώτε σωστά, να κοιμάστε σε σωστά επιλεγμένα μαξιλάρια και να ασχοληθείτε με τη γενική αναπτυξιακή γυμναστική.

Perhapsσως θα είναι γιόγκα ή αεροβική στο νερό.

Η συμμόρφωση με αυτούς τους απλούς κανόνες θα επιτρέψει, αν όχι να εξαλείψει τον κίνδυνο της οστεοχονδρωσίας, τότε τουλάχιστον να αναβάλει το χρόνο εκδήλωσής του.

Ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του πώς να απαλλαγεί από την οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας. Κάποιος ανέχεται την εξέλιξή του και υπομένει υπομονετικά την έξαρση μετά την έξαρση. Κάποιος στηρίζεται στα θαύματα της συντηρητικής ιατρικής, τα οποία δεν υπάρχουν. Και για κάποιον γίνεται στριμωγμένος από τους περιορισμούς που φέρνει η οστεοχονδρωσία. Και αυτή η ταλαιπωρία γίνεται ώθηση για την αναζήτηση και δοκιμή συστημάτων αυτοθεραπείας, που σίγουρα θα οδηγήσει σε αύξηση της ποιότητας ζωής με λογική προσέγγιση της κατάστασής του.